Szociális Munka Napja

Szociális Munka Napja 2020. november 12.

2017. november 12-én a Parlament Felsőházában megtartott ünnepségen a Szociális Munka Napja első törvénybe iktatott fizetett munkaszüneti napján nem gondoltuk, hogy három évvel később a COVID-19 pandémia miatt nem tudunk felhőtlenül ünnepelni, csak aggódni és egymásra vigyázni.

Köszönjük a szociális ellátás valamennyi területén foglalkoztatott kollegáknak, hogy hétköznap és ünnepnap egyaránt számíthatunk rájuk, és a családok helyett törődnek, gondoskodnak, ápolják szeretteinket.

A mi szakszervezetünk harcolta ki, illetve érte el, hogy hasonlóan a Semmelweis-naphoz, ami az egészségügyi ágazat munkavállalóinak ismeri el fizetett munkaszüneti napként a tevékenységét, hogy a szociális ágazat munkavállalói is megkapják a társadalom elismerését.

Bár javasoltuk, és kértük, hogy a szociális ágazat munkavállalói is kapják meg az egyszeri ötszázezer forintos jutalmat – még ez nem sikerült, de most a COVID idején, hasonlóan az egészségügyi ágazati munkavállalókhoz az ő részükre is biztosítani fogják a szűrést.

Mi 2004-ben tettünk egyenlőségi jelet sztrájk-követeléseinkben az egészségügyi és szociális ágazati munkavállalók közé, ezért ragaszkodunk a tárgyalásaink során a szociális ágazat többéves bérfelzárkóztatásához is!

Abban bízunk, hogy számotokra is elérjük a munkátokhoz méltó javadalmazást!

http://eddsz.hu/35-hirek/eddsz-hirei/2015-szoci%C3%A1lis-munka-napja-2020-november-12?fbclid=IwAR273UDo_3ZKfaKopW1BACArfj_zy48Rbd_Ol5aqlz-qWbsFNes2ke6cx40

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása