4. Nyugat-Nógrád Foglalkoztatási Kerekasztal

2019. november 27-én került megrendezésre a 4. Foglalkoztatási Kerekasztal Megbeszélés elnevezésű programunk, Romhányban a Fáradt Vándor Panzióban.

Az elképzelés az volt, hogy mivel Romhányban és környékén sok vállalat és egyéni vállalkozó van, ezért sikeres lehet ez az esemény. 26 db meghívót küldtünk szét, amiből 18-an jeleztek vissza pozitívan. A környékbeli polgármestereket (Romhány, Kétbodony, Szátok, Szente, Kisecset, Bánk, Berkenye, Nógrád, Diósjenő,) alpolgármestereket (Romhány, Szátok), vállalatvezetőket (Videnta Kft, Zalakerámia) és egyéni vállalkozókat hívtuk meg.  Sajnos az esemény reggelén sokan lemondták, arra hivatkozva, hogy közbejött valami, volt aki visszajelzett, hogy jön, de nem érkezett meg.

Akik eljöttek, pozitív visszajelzést is adtak, jól érezték magukat, hasznos ítélték meg az eseményt.

Az előadásokról:

Az első előadásban Schaf Ibolya bemutatta CSAKPontunkat. Beszélt a projekt lényegéről, ismertette az általunk szervezett programokat, és beszélt az elérendő eredményekről is.

A második előadásra felkértük Milner Gábort, aki az Atipikus foglalkoztatás, avagy a kultúra váltás dilemmái címmel tartott előadást. Elmondta, hogy milyen atipikus foglalkoztatási lehetőséget vannak, és a különböző formákat hogyan szokták és érdemes alkalmazni.

A harmadik előadás, Munkaerő-piaci programok a Nógrád Megyei Kormányhivatalban címmel, beszélgetőssé alakult, Máté Judit ismertette a munkaügyi központ által elérhető támogatásokat, milyen változások történtek az elmúlt évben. Elmondta, hogy hogyan tudnak segíteni a vállalkozóknak és a munkavállalóknak is. Ismertette a statisztikai adatokat, hogy mennyivel kevesebben vannak közmunkán már, mint korábban és a legtöbbjük elhelyezkedett. Rálátásunk nyílt, hogy tudnánk összekapcsolni a pályázatunkat az Ő munkájukkal, segítve egymást.

Összességében jó hangulatban telt el a nap. Akik ott voltak, azt jelezték vissza, hogy gondolatindító előadások voltak, kaptak tippeket a jövőre nézve. A legközelebbi, hasonló rendezvényünkön is szívesen részt vennének.

 

“Köszönöm a meghívást! Tanulságos volt! Sok hasznos információt hallottam, bár
mi alvállalkozókkal dolgozunk, viszont bármikor változhatnak a dolgok!”
“Igazán tetszett az előadás, jó gondolatébresztő volt. Várom a következő előadásukat!”
“Szuper előadás volt, legközelebb is szólj!”
“Én köszönöm, hogy ott lehettem! Nagyon jó volt, jól éreztem magam, ha máskor is van ilyen vagy hasonló esemény, szívesen elmegyek!”
“Jó előadás volt, kaptam pár hasznos tippet!”

Galériánk a rendezvényről megtekinthető!

 

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása